Studiu


Astăzi am început să studiez mai în detaliu pieţele financiare.
Am început cu Dow Jones, unul din cei mai cunoscuţi indici bursieri din lume. Acesta urmăreşte evoluţia celor mai importante 30 de blue chip-uri din Statele Unite. Am gasit unele informaţii pe care nu le cunoşteam precum:
- Compania pe care o ştiam sub denumirea de Philip Morris Companies Inc. , cel mai mare jucator din industria tutunului este cunoscută astăzi sub denumirea de Altria Group. Un alt aspect necunoscut îl consta faptul că, până în anul 2007, Kraft Foods a fost o subsidiară a Altria Group.
În august 2008, compania a achiziţionat UST, producătorul ţigărilor Marlboro intrând astfel pe piaţa ţigaretelor fără fum. Ce m-a pus pe gânduri a fost faptul că, în noiembrie 2009, producatorul ţigărilor Philip Morris a plătit daune de 300 de milioane de dolari unei fumătoare care a ajuns dependentă de un scaun cu rotile din cauza unui emfizem pulmonar. - Nu ştiam că se poate. (... nu că poţi face emfizem pulmonar ci faptul că poţi scoate bani de la producător pe chestia asta)

- General Motors, după multe încercări de recuperare economică şi financiară, şi-a declarat falimentul la 1 iunie 2009. Oare se vor mai găsi piese de schimb pentru maşinile fabricate de aceasta?

- Bazele General Electric (GE) au fost puse în 1878 când Thomas Edison a înfiinţat compania Edison Electric Light Company. În 1892, fuziunea dintre Edison General Electric Company şi Thomson-Houston Electric Company a dus la formarea General Electric Company.

Am începus să studiez piaţa FOREX (foreign exchange market) atât teoretic cât şi practic.
Aşa arată evoluţia Euro faţă de dolar de la 15 aprilie pana astăzi:

(click pe imagine pentru a o vedea la dimensiuni normale)


Toate cele bune!
A.R.

posted under , , |

0 comments:

Post a Comment

Newer Post Older Post Home

Followers


Recent Comments